AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Ve Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy'un Başkan Şeref Can Ziyareti

AK PARTİ Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy CTO Başkanı Şeref Can'ı Cansa Tarım Makinaları Fabrikasında ziyaret etti.

Başkan Can Ceyhan Ticaret Odası'nın hayata geçirdiği ve geçirmeyi hedeflediği projeler hakkında bilgi vererek Vekil Doğru öncülüğündeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Can; aynı zamanda AK Parti Tarım Komisyonu Üyesi olan Vekil Doğru'ya Çukurova'nın dünyanın en verimli ovalarından biri olduğunun altını çizerek, Mercimek ve Sirkeli ve Yeniköy bölgesinde yaşanan su sıkıntısının bölgedeki çiftçiler açısından zorluğunu ve bunun giderilmesinin elzem olduğunu ve 10- 15 gün sonra gerçekleşecek Mısır hasatında fiyatın düşük olmamasını ve TMO tarafından taban fiyatın biran önce açıklanmasını talep etti.

Sözlerine devam eden Başkan Can; "Odamızın kuşkusuz ki Ceyhan ve Türkiye ekonomisi için yaratmış olduğu en önemli katma değer CTO öncülüğünde kurulmuş ve bugün Türkiye'nin göz bebeği olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesidir. Ceyhan OSB Türkiye'nin 288. karma OSB'dir. Ceyhan OSB nin stratejik önemi ise Güneyinde Yumurtalık Serbest Bölgesine sınır, Batısında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine sınır, Doğusunda Erzin OSB ye sınır, Denize uzaklığı 1,3 km ve bunun yanı sıra Bölgede 4 adet liman 2 adet iskele bulunması, Güney sınırından Otoban bağlantı yolunun geçmesi, Ceyhan'da şehirler arası duble yol bağlantısı gibi stratejik özellikleri mevcut bir OSB'dir. Ceyhan ilçesi Sarımazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ceyhan OSB1.etap alanı 1.210.166,00, 2. Etap alanı ise 4.150.000 metrekare oarak tescil edilmiş olup 3. Etap tasarı şeklinde öngörülmüş alan ise 4.320.000 metrekaredir.

Yine odamızın öncülüğünde kurulması hedeflenen Ceyhan Kimya OSB ile Ceyhan, Kimya Sektörünün Merkezi haline gelerek, sadece Ceyhan'ımız değil Bölgemiz kimya ve petrokimya endüstrisinin gelecekteki yatırım odağı olacak ve sanayi de ki gücünü daha da arttıracaktır" dedi.

Başkan Can, AKP Milletvekili Sayın Abdullah Doğru nezdinde; Ceyhan Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması hususunda Hükümetimizin ve Adana Milletvekillerinin verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini dile getirdi.

Sayın Abdullah Doğru ziyarette yaptığı konuşmasında ziyaretin çok verimli geçtiğini, İş dünyasında olup bitenleri ve Ceyhan'da yaşanan ekonomik gelişmeleri en ince ayrıntısına kadar Başkan Can'dan öğrendiğini ifade etti. Misafirperverlilerinden ötürü Başkan Can'a teşekkürlerini dile getirirken, bölgeye yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerini kutladığını ifade etti.