Kritik Hammaddeler Tüzüğü ve SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerleri Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Kritik Hammaddeler Tüzüğü ve SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerleri hakkında bilgi verilmektedir.

Kritik Hammaddeler Yasa taslağında, anılan hammaddelerin AB'nin yıllık tüketiminin en az %10'una karşılık gelen kısmının AB'de üretilmesi, en az %40'ının AB'de işlenmesi ve en az %25'inin ise geri dönüşümden elde edilmesi, her bir stratejik hammaddenin tüketiminin %65'inden fazlasının tek bir üçüncü ülkeden tedarik edilmemesi hedeflenmektedir.

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) kapsamında ise, 1 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasını kapsayan geçiş dönemi boyunca ithal ürünlerde gömülü emisyonların belirlenmesi amacıyla kullanılabilecek varsayılan değerlere ilişkin rehber yayınlandığı bildirilmektedir.

TOBB tarafından iletilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) Komisyon Açıklaması ve Rehber ekte sunulmaktadır.

Bilginize sunarız.