IV. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alınan yazıda; IV. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi'nin, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde Acapulco Resort and Convention Hotel, Girne-KKTC 'de; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Burdur Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret Borsası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ve International Journal of Commerce, Industry and Entrepreneurship Studies katkılarıyla gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Liderlik Akademisi, iş dünyasının sahadaki temsilcileri ile teorik bilginin aktarımını üstlenen akademisyenlerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyim aktarımı ile etkileşimin gerçekleştiği bilgi şölenidir ve bu doğrultuda atılmış ülkemizin en önemli üniversite-sanayi iş birliği adımlarından birini oluşturmaktadır.

2018, 2019 ve 2021 yıllarında TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle gerçekleştirilen Liderlik Akademisi'nde; 122 farklı kurum/kuruluş ve 1500'ün üzerinde katılımcı ile toplamda 58 Konferans ve Eğitim başarıyla tamamlanmıştır. Etkinlik kapsamında Oda ve Borsalar arasında iş birliği protokolleri imzalanmış, iş insanları arasında çeşitli ticari anlaşmaların ve işbirliklerinin önü açılmış ve akademik bilgi ile iş dünyasının tecrübesi bir araya getirilmiştir. Liderlik Akademisi projesi ile liderliğin ilham veren gücüne ve insanları etkileme becerisine odaklanan çeşitli eğitim-öğretim etkinlikler, seminerler, akademik oturumlar, paneller, B2B görüşmeler, firma tanıtımları ve liderlik konulu atölye çalışmalarıyla tüm katılımcıların beşeri ve sosyal sermayelerine katkı yapmaları sağlanmıştır.

Liderlik Akademisi'ne, TOBB'a bağlı Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Meclis Üyeleri, Kadın/Genç Girişimci Kurulları, Genel Sekreterler, Akreditasyon Sorumluları ve Oda-Borsa personeli ile girişimciler ve işletme yöneticileri katılım sağlamaktadır.

Ayrıca, Liderlik, Girişimcilik ve Yönetim öncelikli olmak üzere Sosyal Bilimler alanlarında çalışma yapan bilim insanları özgün çalışmaları ile katılım sağlamakta, sunulan sözlü bildiriler ulusal ve uluslararası düzeyde akademik yayına dönüştürülmektedir.

Liderlik Akademisi bünyesinde sunulan eğitim ve faaliyetler konuya ilgi duyan tüm iş insanlarının ve kişisel gelişimine önem veren tüm bireylerin katılımına açıktır.

Bilgilerinize sunarız.