NRF Retail's Big Show Etkinliğine Milli Katılım

Ticaret Bakanlığı'nın 15.08.2023 tarihli yazısında, NRF Retail's Big Show etkinliğinin, her sene ABD'nin New York şehrinde National Retail Federation (Ulusal Perakende Federasyonu) tarafından düzenlendiği ve önümüzdeki yıl 14-16 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Yazıda devamla, Walmart, Macy's, Target, Saks gibi ABD'li büyük perakende şirketlerinin temsilcilerinin de bulunduğu etkinliğe, ülkemizde kurulu ve perakende sektöründe hizmet veren yazılım/bilişim firmalarının milli katılım organizasyonu ile katılmaları ve bu katılımın "start-up hub" bölgesinde düzenlenmesinde hem katılımcı firmalarımızın dışarıya açılması hem de ülkemizin yenilikçi teknoloji çözümü üreten ülke algısının pekiştirilmesi açısından yarar görüldüğü aktarılmaktadır. Bu çerçevede, şirketlerin anılan etkinliğe stand ile katılım göstermesi halinde 5447 Sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turqualıty (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Kararın uygulama usul ve esaslarına ilişkin Genelgede belirtilen bireysel katılım, tanıtım ve ulaşım giderlerinin % 70 oranında ve etkinlik başına 600.000 TL'ye kadar desteklenebileceği bildirilmektedir. Bununla birlikte, işbirliği kuruluşları ve Bakanlıkça onaylı fuar organizatörleri tarafından da milli katılım düzenlenmesi de mümkün görülmektedir.

Bilgilerinize sunarız,