"ASEAN Hint - Pasifik Forumu: ASEAN Hint Pasifik Görünümü'nün Uygulanması" Somut Proje Teklifleri Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 18.08.2023 tarih ve E-34221550-720-9091 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan ilgide kayıtlı yazıda, Endonezya Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan notaya atfen, ASEAN Dönem Başkanı Endonezya tarafından 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde Cakarta'da düzenlenecek olan "ASEAN-Hint Pasifik Forumu (AIPF): ASEAN Hint Pasifik Görünümünün Uygulanması" başlıklı etkinlik kapsamında, ASEAN üye devletlerince hazırlanan 21 somut proje teklifi iletilmektedir.

Yazıda ayrıca, bahsekonu projelerin potansiyel partnerler ile altyapı ve dijital dönüşüm sektörlerinden yatırımcılara açık olduğu bildirilmekte; projelere ortak veya yatırımcı olmaya ilgi duyulması durumunda, AIPF Organizasyon Komitesi tarafından, ASEAN proje sahibi üye devletler ile ilgili ortak veya yatırımcı arasında iş eşleştirilmesi yapılabileceği ifade edilmektedir.

İlgi duyan ASEAN üye devleri, dış partnerler, devlet kurumları ve özel sektörün AIPF'ye ekteki dökümanda yer alan bağlantı üzerinden kayıt yaptırabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,