Kenya Güneş Enerjisi İhale Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gelen 18.08.2023 tarih, 9055 sayılı yazıda, T.C.Ticaret Bakanlığı'nın 16.08.2023 tarihli ve 88196318 sayılı yazısına atfen, Kenya'da Mandera, Wajir, Garissa, Tana River, Lamu, Narok, Kilifi ve Kwale Eyaletlerinde 7 yıllık işletme ve bakımı ile beraber olmak üzere güneş fotovoltaik üretim santrallerinin tasarımı, tedariği, kurulumu ve devreye alınması işi ile alakalı ihaleye çıkıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Kenya Hükümetinin bu proje üzerinde kullanılmak üzere Dünya Bankasından fon sağladığı ve ihale prosedürünün Dünya Bankası'nın ihale rehberleri öncülüğünde uluslararası ihale şartlarına uygun şekilde gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Bir örneği ekte yer alan bahse konu ihale ile ilgili tüm ayrıntılara ve belgelere https://www.kplc.co.ke/category/view/41/tender-documents adresinden ulaşılabildiği, son başvuru tarihinin 26 Eylül 2023 olduğu bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,