Afet Dönemi Proje Yapım ve Maliyeti Desteği Hk.

TOBB'dan alınan yazıda, KOSGEB tarafından Afet bölgesindeki depremde iş yerleri hasar gören ve zorlu şartlara rağmen işlerine devam etme çabası içerisinde olan KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için "Afet Dönemi Proje Yapım ve Maliyeti Desteği" başlatıldığı belirtilmektedir.

Yeni inşa edilecek iş yerlerine ait proje ve yapım maliyeti ile inşaatı devam eden iş yerlerine ait yapım maliyeti giderlerine yönelik 1 milyon liraya kadar destek verileceği ve desteğin 1 yıl geri ödemesiz olduğu, toplamda 3 yılda geri ödeneceği belirtilmektedir.

"Afet Dönemi Proje Yapım ve Maliyeti Desteği" kimlere verilecek;

Bütçe imkanları dahilinde, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Küçük Sanayi Sitelerinde yer alan, resmi makamlardan alınan işyeri hasar durum belgesi olan, hak sahibinin münferit olarak yerinde inşa ettirecekleri iş yerlerine ait proje ve yapım maliyeti, inşaatı devam eden işyerlerine ait yapım maliyeti giderlerine destek verileceği belirtilmektedir.

Söz konusu giderlerin 06.02.2023 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması gerekiyor. Birden fazla işyeri zarar gören hak sahipleri sadece bir işyeri için bu destekten yararlanabilecektir. Destekten yararlanabilmek için yapı ruhsatının alınmış olması ve yapı ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde "Yapı Kullanım İzin Belgesi" veya yetkili kurumlar tarafından işin tamamlandığına ilişkin seviye tespit tutanağının alınarak ilgili Uygulama Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

Ne Zaman Verilecek;

Destek ödemesinin proje maliyeti ve yapım maliyeti olmak üzere iki bölümden oluştuğu belirtilmektedir. Proje maliyeti desteği yapı ruhsatının alınmasına müteakip sağlanacağı ve üst limitin 100 bin TL olacağı belirtilmektedir.

Yapım maliyeti desteğinin ise ilk taksiti Proje maliyeti destek ödemesi ile birlikte olmak üzere toplam 3 taksitte ödeneceği belirtilmektedir. Desteğin toplam üst limitinin 1 milyon TL olduğu ve yüzde 100 oranında ve teminat karşılığında geri ödemeli olarak verileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Bilgi için KOSGEB Adana Müdürlüğü