Irak Vize Süreci Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen "Irak Vize Süreci Hk." konulu yazısına atfen bilgi paylaşılmaktadır. İlgili yazı içeriği aşağıda üyelerimizin dikkatine sunulmaktadır.

İlgili yazıda, giriş vizelerinin verilmesine yönelik prosedürlerin düzenlenmesine ve sürecin hızlandırılmasına uygun bir mekanizmanın tanımlanmasına karar verildiği ve Irak Cumhuriyeti'nin Ankara, İstanbul ve Gaziantep misyonlarına, Irak'ta iş yapan işadamları, şirket sahipleri ve çalışanlarına müteaddit (3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık) vize verme yetkisinin verildiğine ilişkin bilgilendirme yapıldığına dikkat çekilmiştir. Bu kapsamda, Irak'a giriş vizelerinin verilmesine yönelik sürecin hızlandırılmasının; ülkemizin Irak'a yönelik mal ve hizmet ihracatına olumlu etki edeceği, Türk müteahhitlik ve müşavirlik firmalarımızın halihazırda Irak'ta üstlendiği projelerini daha etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütmelerine katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.Irak Vize Süreci hakkında Dış İşleri Bakanlığının yazısı ekte yer almaktadır.

Bilginize sunarız.