Cabo Verde Ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza intikal eden yazıda; Dakar Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atfen, 23-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Müşavirliğimizce Cabo Verde Cumhuriyeti'nin (Yeşil Burun Adaları) başkenti Praia'da kamu ve özel sektör temsilcileri ile temaslarda bulunulduğu ve devam eden süreçte Cabo Verde Cumhuriyeti'nde (Yeşil Burun Adaları) bulunan Boa Vista'da 27-28 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Konferansa katılım sağlandığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Sotavento Ticaret Odası Başkanı, Cabo Verde Trade Invest Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Sanayi ve Enerji Bakanı, Turizm ve Ulaştırma Bakanı, Cabo Verde'de altyapı projelerinin yürütülmesinden sorumlu kamu şirketi olan ECV şirketinin CEO'su ve bilgi, haberleşme ve iletişim teknolojileri ile ilişkili kurum temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedilmiştir.

Bu çerçevede, ilgili ülkeye ziyaret sonrası Cabo Verde Turizm ve Ulaştırma Bakanı'nın, sağlık turizmi hususunda bazı yatırımcı Türk firmalarının Cabo Verde'ye davet edilmesi ile ilgili Müşavirliğimize ilettiği resmi mektubun Dakar Büyükelçiliğimize iletildiği ve mektupta unvanı geçen firmalarımızın yetkililerine bilgi verildiği, firma yetkililerimizin bilgilerinin de Cabo Verde Cumhuriyeti (Yeşil Burun Adaları) ilgili bakanlık yetkilileri ile paylaşıldığı ve ilave bilgi için Dakar Ticaret Müşavirliğimiz (dakar@ticaret.gov.tr) ile temasa geçilebileceği ifade edilmiştir.

Bilginize sunarız.