ADASO'DA AR-GE VE TASARIM TEŞVİKLERİ TOPLANTISI

Ar-Ge yatırımlarının teşvik edilmesi ve tasarım faaliyetlerinin desteklenmesini öngören "Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı" 5 Nisan Salı Günü Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Adana Sanayi Odası Salonu'nda saat 16.00'da başlayan tanıtım toplantısında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar tarafından 1 Mart'ta yürürlüğe giren ve araştırma, geliştirmenin yanı sıra tasarım faaliyetlerini de teşvik kapsamına alan reform paketi anlatıldı.

ADASO Yönetim Kurulu Üyesi ve Temsa Global Ar-Ge ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü İbrahim Eserce "Ar-Ge Merkezi Örneği", Sistem Global Danışmanlık yetkilisi Hüseyin Karslıoğlu da "Ar-Ge ve Tasarım, Proje Ticarileştirme ve Yatırım Destekleri" konulu sunum yapıldı.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, sanayi sektöründe Ar-Ge ve tasarım teşviklerini çok önemsediklerini belirterek, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesinden, Ar-Ge yatırımlarının teşvik edilmesine, nitelikli üretim yapısına geçişin hızlanmasından katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacağını söyledi. Bölgemiz için önem arz eden bu toplantıya Ceyhan Ticaret Odası ve CANSA Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Şeref CAN davetli olarak katıldı. Sayın CAN 1 Mart'ta yürürlüğe giren ve araştırma, geliştirmenin yanı sıra tasarım faaliyetlerini de teşvik kapsamına alan reform paketinin Ceyhan bölgemizde yaygınlaştırılması ve tüm sanayicilerimizin faydalanması konusunda çalışmalara başladıklarını bildirdi.