CEYHAN TİCARET ODASI`NDA DEPREM KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

27 haziran1998 yılında Ceyhan’da meydana gelen deprem felaketinin 16. yılı nedeniyle Ceyhan Ticaret O dası ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle ‘Deprem ve Doğal Afet Konulu’ konferans düzenlendi.

Ceyhan Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen konferansa Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, CTO Başkanı Şeref Can, CTO Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, müteahhitler, mühendisler, mimarlar ve işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan CTO Başkanı Şeref Can ve CTO Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Ceyhan’da genel olarak çiftçilik, hayvancılık ve inşaat sektörünün ön plana çıktığını ifade ederek deprem konusunda herkesimin geçmiş yıllardan ders çıkarması gerektiğini ve yapılacak binaların bundan böyle teknolojiye uygun olarak yapılmasını vurguladılar.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, 27 Haziran 1998 yılında yaşanan deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet dileyerek “ Bundan böyle daha önceki yıllarda yaşanan yanlış imar uygulamalarına müsaade edilmeyecektir. Kaliteli ve çok daha güvenli binaların, konutların yapılması konusunda örnek çalışmalar yürütülecektir. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Amaç deprem bölgesinde olan ilçemizde olabilecek hasarı en aza indirgemek, insan hayatını kurtarmaktır.” Dedi.