AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET SUNAN BELGESİNİ BAKAN TÜFENKÇİ'DEN TESLİM ALDI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 11inci dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkan Sn. M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun ev sahipliğinde 3 Şubat 2016 Çarşamba günü Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent TÜFENKÇİ'nin de katılımıyla TOBB İkiz Kulelerinde gerçekleşti.
Söz konusu törene Odamız Meclis Başkanı Mehmet Ali TOPTAŞ, Akreditasyon İzleme Komitesi Üyesi Ali KOŞMAZ, Genel Sekreter Zafer ÖZ ve Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Sinem Tutku AKTUĞ katıldılar.
CTO Meclis Başkanı Mehmet Ali TOPTAŞ; Dünya çapındaki odalarla aynı kalitede hizmeti verdiklerini ifade etti.
5 Yıldızlı Oda belgesini ilk 2012 yılında aldıklarını ve 8. Dönem Akredite Oda/Borsalar arasında yer aldıklarını belirten CTO Meclis Başkanı Toptaş, başarılı bir denetim neticesinde yeniden belge almanın kendilerini son derece memnun ettiğini ifade etti. CTO Meclis Başkanı Mehmet Ali TOPTAŞ "Odamızın yeniden almış olduğu Akreditasyon Belgesinin anlamının; Dünya çapında hizmet veren diğer odalar nasıl hizmet veriyor ise odamızda da aynı hizmetin aynı kalitede verilebildiğinin belgesi olduğunu dile getirmişlerdir. CTO olarak üyelerimizin ve bölgemizin gelişmesinde katkı sunabilmek amacıyla çalışmaların devam ettiğini, odamız diğer tüm kurumlarla ilişkilerinin geliştirerek çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, belgenin yeniden odamıza kazandırması süresindeki çalışmalara katkı sunan Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Odamız Genel Sekreteri ile Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu ve personelimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanmışlardır.
11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiklerini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci;
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'nde, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.
Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.
"Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete ise akreditasyon sistemi ile oda ve borsaların hizmet kalitesinin yükseldiğini anlattı. Mete, 365 oda ve borsanın yüzde 61'ini 5 yıldızlı hale getirdiklerini ifade ederken, hedefin tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dahil etmek olduğunun altını çizdi. Halim Mete, akreditasyon ile kurumsallığın yerleştiğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu, 11. Dönem Akredite olan ve belgelerini yenileyen 3. Ve 8. Dönem Oda ve Borsaların sertifikalarını vererek, başarılarının devamını dilediler.