AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Ceyhan ?da Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışan Mesleki eğitim ve belgesi olamayanların eğitimi ve belgelendirilmesi "4857 Sayılı İş Kanunu" nun 85. Maddesine ve "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Mesleki Eğitimlerine Dair Tebliğ" kapsamında; kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarından biri olan, Ceyhan Ticaret Odası, Adana İŞKUR İl Müdürlüğü, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği protokolü yaparak Geliştirme Uyum Kursları düzenlenerek?eğitim ve belgelendirme" faaliyetleri yapılmaktadır.

Geliştirme Uyum Kurslarımız iki ana bölümden oluşmaktadır: 1. Bölüm de İş güvenliği ve işçi sağlığı, mesleki ve kişisel gelişim konuları işlenirken, 2. Bölümünde ise mesleki bilgi ve beceriler, alandaki teknolojik gelişmeler hakkında teorik ve pratik bilgiler sunulmaktadır. Eğitimlerimiz ağır ve tehlikeli işlerde çalışanların mesleki eğitimlerine dair yayınlanan tebliğ çerçevesindeki 32 saat süreli 4 fiili gün olarak verilemektedir. Ağır ve Tehlikeli İşler kapsamına giren tüm işler/meslekler için Milli Eğitim onaylı programlar kullanılmaktadır. Geliştirme Uyum Kursunun İçeriği işe/mesleğe göre değişmekte olup alan uzmanları tarafından verilmektedir. Oluşturulan sınav kurulunda, Ceyhan İlçe Milli Eğitim ve Ceyhan İŞKUR Şube Müdürlülüklerinin görevlendirdiği gözetmenler eşliğinde sınavlar yapılmakta olup işbirliği içerisindeki üç kurum tarafından başarılı olan kursiyerlerin Kurs Bitirme Belgeleri onaylanmaktadır.