TÜRK ? BELARUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI

Türkiye – Belarus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) VIII. Dönem Toplantısı kapsamında ülkemize gelecek olan Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Vladimir Makey’in katılımları ile 4 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da Türk – Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenlenecektir. Toplantı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binasında (Adres: TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisler, Dumlupınar Bulvarı No:252, Ankara) gerçekleştirilecektir.

Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak olan etkinliğe Belarus Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra, Belarus Cumhuriyeti Ulusal Yatırım ve Özelleştirme Ajansı Başkanı Sayın Dmitriy Klevjits, Minsk ve Mogilyov vilayetleri Serbest Ekonomi Bölgelerinin yöneticileri, Minsk Otomobil Fabrikası (ağır yük kamyonları, römorklar ve yolcu otobüsleri üretimi), Minsk Traktör Fabrikası (traktör ve tarım makinaları üretimi) gibi büyük ölçekli işletmeler ve diğer Belarus firmalarının temsilcileri iştirak edecektir.

Sabah saatlerinde başlaması planlanan toplantı çerçevesinde Belarus’un ekonomik durumu, ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanları, Belarus’taki yatırım olanakları, özelleştirme süreci vs. konulara ilişkin kapsamlı sunumlar yapılacak ve iki ülke işadamları arasında iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Belarus heyet listesi ekte sunulmakta olup, toplantı programının belirlenmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Etkinliğe dair bu ve diğer güncel bilgiler DEİK web sitesinde (www.deik.org.tr) yayınlanacak ve katılım başvurusunda bulunan firma temsilcilerine ayrıca iletilecektir.

Türk – Belarus İş Konseyi Ortak Toplantısı’na katılmak isteyen üyelerimizin başvuru formu doldurarak, 1 Nisan 2013, Pazartesi günü mesai sonuna kadar DEİK’e (Elnur Osmanov, E-mail: eosmanov@deik.org.tr, Tel: 0212 339 50 67, Faks: 0 212 270 37 84) bilgi vermeleri gerekmektedir.