TOKYO TÜRK TİCARET MERKEZİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ (23 OCAK 2018 / ADANA TİCARET ODASI)

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden alınan 05.01.2018 tarih ve 9-83 sayılı yazıda; Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin öncülüğünde ve koordinasyonunda, diğer işbirliği Kurum ve Kuruluşlarının katkılarıyla kurulan Türkiye Ticaret Merkezlerinin bir yenisinin, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracatçıları Birliği işbirliği ile Tokyo/Japonya'da kurulmasının planlandığı ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye Ticaret Merkezleri'nin, İşbirliği Kuruluşlarının üyelerinden gelen talepler doğrultusunda mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, içerisinde yer alan firmalara hukuki, mali ve danışmanlık hizmetlerinin sunulduğu ticaret merkezleri olduğu, kurulacak merkezde yer alacak mağaza/ofis/depo/showroom birimlerinin, "Su ürünleri","Kanatlı Ürünleri", "Yaş Meyve", "Hububat" ve "Şekerleme" sektörlerimizin kullanımına sunulması planlandığı belirtilmektedir.

Ayrıca, proje kapsamında, Türkiye Ticaret Merkezleri'nin kira, istihdam, dekorasyon/kurulum ve tanıtım harcamalarının desteklendiği, destek oranının, Ekonomi Bakanlığınca belirlenen Hedef ve öncelikli ülkelerde %75, diğer ülkelerde %60 oranında gerçekleştiği ve Japonya'nın Ekonomi Bakanlığımızca, 2012 yılından itibaren her yıl hedef ülke olarak belirlendiği ve metrekare başına ödenecek kira bedeli ile personel ve tanıtım giderlerinin %75'inin devlet tarafından karşılanacağı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Adana Ticaret Odası ev sahipliği ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğinde, 23 Ocak 2018 Salı günü saat 10.00'da, Odamızda, "Tokyo Türk Ticaret Merkezi Hakkında Bilgilendirme Semineri" düzenlenecektir.

Söz konusu seminere katılmak isteyen ve ilgili sektörlerde yer alan üyelerimizin aşağıdaki bağlantıda yer alan kayıt formunu doldurarak etkinliğe kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Tarih : 23 Ocak 2018 - Salı

Saat : 10.00

Yer : Adana Ticaret Odası

KAYIT YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

PROGRAM

10.00 - 10.30 Kayıt, İkram ve Açılış Konuşmaları